Jeugd lidmaatschap

Onbeperkt fitness vanaf 12 jaar.

Naast de onbeperkte fitness gelegen heden hebben we ook leuke groeps lessen speciaal voor de jeugd, waaronder idance, judo & jiu jitsu.

Idance

Dynamische, stoere dansles op hiphop en R&B muziek waarin de laatste trends van de straat worden gebruikt om een spectaculaire choreografie in elkaar te zetten. De Streetdance lessen worden gegeven in 3 categorieën: 6-9 jaar 10-14 jaar en vanaf 14 jaar.

Dinsdag 16.00-17.00   (6-9 jaar)17.00-18.00   (10-14jaar)
Vrijdag 18.00-19.00   14+

 

Judo

Judo is voor iedereen een aanrader. Via medische kant word judo aangeraden als bewegingsstimulerend : Coördinatie, balans, opbouw van spieren en andere fysieke aspecten verbreden zijn daar enkele voorbeelden van. Ook vanuit het onderwijs word judo aanbevolen. Het voor je zelf opkomen, samenwerken, zelfvertrouwen, respect voor leraar en mede student staan centraal in judo.  Deze japanse sport kent vele technieken die door vakkundige docenten de kinderen wordt aangeleerd. Deze technieken zijn divers en hebben een hoog stoeigehalte. Knokken zonder elkaar te bezeren. Schoppen en slaan is verboden.

In de basis van deze uitgebreide sport staat valbreken centraal. Kinderen vallen in het dagelijks leven ook. In de judoles krijgen de kinderen hulpmiddelen waar ze de rest van hun leven baat bij kunnen hebben. Ze leren technieken waar ze zowel in een staand als in een grondgevecht mee uit de voeten kunnen.  Judo is een gecontroleerde zelfverdediging sport. Het verweren zonder de ander letsel aan te brengen. De verlegen kinderen worden assertief en de kinderen die van nature wat agressief zijn leren zich te beheersen.

Maandag 16.00-17.00
Dinsdag 16.00-17.00     17.00-18.00       (Oldebroek)                                                      
Donderdag 16.00-17.00   17.00-18.00

 

            Jiujitsu

Jiujitsu kan vertaald worden als “zachte kunst” het is een zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen.

Het jiujitsu is een zeer technische zelfverdedigingskunst. Het oefenen van met name bepaalde subtielere technieken dient doorgaans veelvuldig herhaald te worden voordat deze technieken effectief kunnen worden toegepast.

 

In het jiujitsu leer je niet alleen je te verdedigen tegen verschillende aanvallen maar ook het uitvoeren van verschillende aanvalstechnieken zoals stoten en schoppen, klemmen, drukpunten en wurgingen.

 

De technieken uit het jiujitsu worden in drie hoofdgroepen onderverdeeld: de werptechnieken, greeptechnieken en  slag -, stoot- en traptechnieken.

Wanneer deze technieken beheerst worden, zal de zelfverzekerdheid binnen en buiten de les toenemen.

 

 

Woensdag 17.00-18.00